5 Упражнения за лекарства за начинаещи

на повърхността, топка за лекарство не изглежда трудно – това е просто подплатена, малко по -тежка версия на играчка за детска площадка. Но външният вид може да бъде измамен. „Топките по медицина могат да превърнат редовното преместване на упражнения в нещо много по -интензивно“, казва Стефани Рунтри, фитнес треньор и директор на общността в Crosstown Fitness в Чикаго. „Те изхвърлят тялото ви от равновесие – особено когато се въртите с него или го премествате над главата си – така че вашето ядро трябва да се ангажира, за да се стабилизира и държи на място.“

Това каза, не се сплашвайте от тях! „Топките по медицина са по -прости за държане от дъмбел, мряна или гир, но все още могат да се използват за насочване на всички основни мускулни групи“, казва Rountree. Още по -добре е колко креативно можете да получите с тях: можете да замахнете топка в ръцете си, да я ударите към стена или на пода и да я хвърлите напред -назад с приятел. Започнете с тези пет упражнения за лекарства с топка.

5 Упражнения за лекарска топка, който всеки може да направи

Тези движения са разработени, за да се насочат към множество части на тялото ви. Включете ги в тренировките си за изгаряне.

Баланс на топка за медицина
Цели: тазобедрени стоки, глутеи, рамене, сърцевина, гръб

Застанете висок на най -добрия си крак, с наведено ляво коляно и ляв крак от земята. Дръжте топка за лекарства над главата в двете ръце за 30 секунди. Докато продължавате да балансирате на най -добрия си крак, преместите топката в най -добрата си ръка, задръжте за 30 секунди, след това я преместете над лявата си ръка и задръжте за 30 секунди. Повторете целия процес, докато стоите на левия крак. Повторете три пъти на всеки крак.

Медицинска топка се чука с обрат
Цели: четириноги, глутеи, коси, гърди, рамене

Стойте високи, държейки топката за лекарства в двете си ръце на нивото на гърдите. Пристъпете напред в ленг с левия крак, като се уверите, че коляното ви не минава покрай крака ви и натиснете топката напред, така че ръцете ви да са прави. Веднъж там, завъртете наляво, доколкото можете, като поддържате ръцете си удължени. Върнете се обратно в центъра. Повторете усукване вляво за 30 секунди. Изправете се, забийте се напред с най -добрия си крак и повторете усукване до най -добрата страна два пъти за 30 секунди. Направете три комплекта с всеки крак.

Медицинска топка кляка
Цели: четириноги, глутеи, ядро, рамене

Стойте високи, държейки топката за лекарства в двете си ръце на нивото на гърдите, краката малко по-големи от ширината на бедрата. Къркайте надолу, сякаш седите обратно на стол (стигнете до дупето си зад себе си). Дръжте тежестта в петите, гърдите нагоре и коленете зад пръстите на краката, докато изпускате бедрата надолу, докато те са успоредни с коленете ви. Докато клякате надолу, ангажирайте ядрото си и натиснете топка за лекарства пред себе си. Проверете през глутените и се изправете назад, върнете топката обратно в гърдите си. Направете 30 секунди, последвани от 30 секунди почивка и повторете три пъти.

Медицинска топка клек с удължаване с права ръка
Цели: четириноги, глутеи, рамене, гръб

Застанете с крака, по-големи от разстояние от ширината на бедрата, и топка за медицина в двете ръце надолу пред бедрата. Къркайте надолу, поддържайки гърдите нагоре и докоснете топката на пода между краката си. Проверете през глутеите, застанете назад и в същото време се люлеете нагоре към небето (дръжте ги прави през цялото време). Направете 30 секунди, последвани от 30 секунди почивка и повторете три пъти.

Медицински топка дървен котлет
Цели: четириноги, глутеи, наклонения, рамене, гръб

Стойте високи с топка за лекарства в двете си ръце пред гърдите си. Залепете напред под ъгъл с левия крак, като в същото време достигате топка за лекарства към пръстите на краката. Избутайте от левия крак, за да се изправите назад и да се върнете на пръстите на краката, докато размахвате топка за лекарство диагонално (той ще се озове над най -доброто ви рамо). Повторете за 30 секунди от тази страна, след което почивайте за 30 секунди. Извършете движенията за 30 секунди от противоположната страна (прехвърляйки напред с най -добрия си крак и люлееща се топка над лявото рамо), след което почивайте за 30 секунди. Направете три кръга.

Тази информация е само за образователни цели и не е предназначена като заместител на медицинска диагноза или лечение. Трябва да не използвате тази информация за диагностициране или лечение на здравословен проблем или състояние. Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да промените диетата си, да променяте навиците си за сън, да приемате добавки или да започнете нова фитнес рутина.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe е писател на свободна практика и редактор със седалище в Чикаго, Илинойс. Тя покрива здравето, щастието, фитнеса и всичко друго, което предизвиква интереса й. Нейната работа се е появила в O, списание Oprah, Self, Shape, Fitness, Redbook, Health, Better Homes & Gardens, Psychology Today, добро домакинство и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published.